Ciorba de miel reteta a la Radu Anton

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 21 Apr 2010 | 33292 vizualizari

 

Am preparat aceasta dupa ce a fost postata de Bucataras i pagina lui. Mi-am zis de cand am vazut-o ca este ciorba care trebuie sa o testez si va spun sincer ca a meritat pentru ca este minunata. O excelenta reteta de Pasti
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob) eu am pus niste costite cu carne cam un kg,
  • 2-3 morcovi,
  • 1-2 pastirnac,
  • 1telina  mica,
  • 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde),
  • 100 gr orez,
  • 200 ml smintina,
  • 2 oua,
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon) eu am pus de la borcan ca nu aveam verde,
  • 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda) eu am pus 200 grame de macris ca asta am gasit sa cumpar aici  in Franta, 
  • 20 boabe piper,
  • sare,
  • 1 l bors (eventual 100 ml otet) eu ampus otet ,
  • 3 litri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta a la Radu Anton:

 Preparare :  Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit  cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul.

   Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert in apa rece cu sare si piper  si se spumeaza de cate ori este cazul.  Reteta zicea sa lasam la fiert o ora, eu am lasat mai putin pentru ca era foarte frageda carnea, adaptati timpul in functie de carne. Dupa  aceea adaugam orezul spalat bine si verzitura tocata ( macris am avut eu ) . Dupa 15-20 de minute cand este fiert si orezul se adauga borsul ( daca aveti proaspat trebuie dat un clocot inainte ) eu am pus otet  . Daca  a scazut mai mult de 1 litru se completeaza cu apa sa nu fie prea consistenta ciorba. Se inchide focul si se drege cu smantana si oua, si sare daca trebuie,  si se adauga verdeata.

  Sincer a fost cea mai buna cioba de miel , mare maestru Radu Anton ……multumesc pentru reteta de Pasti bucataras, o voi repeta si anul viitor, anul acesta este a doua oara cand o fac .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta a la Radu Anton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta