Ciorba de loboda

de susu in Supe/Ciorbe, 31 Mai 2010 | 5730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  7-8 legaturi de loboda rosie, proaspata
  • 1 legatura de stevie obtional
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cartofi
  • 1 telina mica (radacina si cateva frunze)
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa uscata obtional
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 dovlecel
  • 1 l bors
  • 4 galbenusuri 2 oua
  • Delikat
  • Putin ulei pentru calit
  • Smantana din belsug (250-400)    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:



Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea mare. Ceapa si usturoiul se toaca cu tot cu frunze apoi se calesc in ulei. Adaugam morcovii si albitura si mai calim putin. Se toarna peste ele apa,de preferat clocotita pentru a nu stopa fierberea. Se adauga cartofii taiati ( eu am folosit o forma speciala) si dupa ce au fiert pe jumatate se pun dovleceii cubulete, loboda si stevia taiate fasii potrivite. Se da in clocot borsul cu o ceapa si cateva fire de leustean si se toarna in ciorba. Bat putin cele 2 oua si le azvarl in oala imediat ce am luat-o de pe foc. Separat mixez bine galbenusurile cu vreo 200 ml smantana pe care le-am scos de la frigider cu ceva timp inainte. Dupa ce s-a mai racit ciorba adaugam treptat cate putina zeama la smantana si omogenizam. Dupa ce le-am adus la aceeasi temperatura turnam amestecul in ciorba. . Eu pun ½ din cantitatea de verdeata in timpul prepararii si restul cand inchid focul. Se drege de sare si apoi e tocmai buna de servit rece de la frigider presarata cu verdeata proaspata si restul de smantana.

 

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Sfat : Pentru un gust si o culoare deosebita folositi cat mai multe legaturi de loboda rosie si smantana mai grasa.Dat fiind faptul ca ciorba se serveste rece, pentru a nu fi gretoasa, legumele se calesc in putin ulei. Adaugati in farfurie o mana de leustean proaspat tocat si veti servi toata vara aceasta ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

vero_closca 1

19.06.2010, 15:41

Msclaudish 1

04.04.2012, 20:10

foarte buna! complimente

babi5 1

17.12.2014, 11:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de napi cu mazare