Ciorba de fasole cu coasta afumata

de claudiaO in Ciorbe, 19 Noi 2014 | 6437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe micuta
  • 2 buc morcov
  • 2 buc pastarnac
  • 1 buc telina
  • 1 buc ardei capia rosu
  • 2 lingurite cu cimbru
  • 3--4 linguri pasta de tomate
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu coasta afumata:

Fasolea o alegem de eventualele gunoaie si o punem la fiert in apa rece; Dupa cum am mai spus, eu schimb apa de 3 ori apoi trec la zeama finala. Dupa ce am schimbat cele 3 ape, punem apa rece peste fasole, 1 lingurita cu bicarbonat, 1 cu zahar si 1 lingurita de ulei (am pus doar o lingurita, din cauza ca am si afumatura).

Taiem coasta in bucati, o spalam si o punem peste fasole. Punem capacul si lasam vreo 20 minute sa fiarba sub presiune. Dupa 20 minute, depresurizam oala lasand sa curga apa rece peste ea cateva minute, apoi adaugam legumele curatate in prealabil si taiate cubulete. Adaugam sare si cimbru si lasam la fiert sa se patrunda si legumele. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam vreo 5 minute pe foc.

La servire adaugam tarhon din otet, si cine doreste poate adauga chiar si otet - mie una imi place dulce.

Noi am servit ciorba alaturi de o salata de ceapa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu coasta afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de fasole cu ciolan afumat