Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300

de babi5 in Ciorbe, 1 Iun 2014 | 4270 vizualizari

 

De trei zile ne chinuim sa posam citeva retete si nu reusim poate de asta data o sa avem mai mult noroc .Terminam de scris si la salvare ne arata ca aceasta pagina web nu este disponibila si dispare scrisul aceasta ar fi reteta cu nr. 300 pentru care multumesc Bunului Dumnezeu si voua ca ma-ti primit in marea voastra familie ,unde chiar ma simt ca-n familie si ca ma acceptati ,cu defectele si greselile mele multumesc din toata inima .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe (cu bobul mic)
  • 1 ciolan (cca 1 kg )
  • 2 morcovi mai maricei
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacinapastarnac
  • 1 felietelina
  • 1 ardei gras (rosu sau galben )
  • 1 ceapa uscatamai mare
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 virf lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta
  • marar verde
  • leustean proaspat
  • 2 linguri otet
  • 1 cutie cubulete rosii decojite (350 gr )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300:

De cu seara fasolea se alege se  spala si se lasa la inmuiat ,tot de cu seara ciolanul se opareste in douaape apoi se lasa in apa rece pina a doua zi (pentru a se desara ).A doua zi punem fasolea in putina apa ii dam un clocot apoi schimbam apa . Adaugam ceapauscata tocata ,foia de dafin ,cimbrul si cilanul si punem la foc mic la fiert .  Pe la jumatatea timpului de fierbere  adaugam zarzavatul si ardeiul spalate si tocate . Lasam sa fiarba in continuare apoi intre timp intr-o tigaie punem uleiul si adaugam ceapa verde si usturoiul  tocate si lasam sa se caleasca putin apoi adaugam ,boiaua ,vegetasi piperul ,scoatem ciolanul pe un platou si lasam sa se raceasca putin adaugam in ciorba ceapa calitasi usturoiul si mai complectam cu apa calda (dupa nevoie ).  Ciolanul il dezosam si-l portionam in  bucatele mai mici apoi punem inapoi in ciorba impreuna cu rosiile decojite si lasam sa mai fiarba 10 miute ,dregem cu otetul si asezonam  cu  marar verde si leustean . poftasa aveti si sa va fie de folos. 

TIPS-URI

1

Se serveste in boluri sau cani speciale pentru ciorbe sau farfurii adinci

2

Linga este bine venit un ardei iute (proaspat sau murat ) si chiar si muraturi ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

02.06.2014, 20:55

Iubita mea mami Babi ...multumesc si te imbratisez, ma bucur nespus ca simti ce imi doresc eu sa-ti transmit!

babi5 1

02.06.2014, 21:21

Cum sa nu simt scumpa mea Rux simt cu toata inima mea si-ti multesc

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciuperci Portobello