Ciorba de curcan

de Sidy in Ciorbe, 2 Feb 2011 | 8354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g coaste de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 1/2 gulie
  • cate un pumn de :
  • - mazare
  • -fasole verde
  • - conopida( toate congelate)
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1-2 frunze varza proaspata
  • patrunjel verde
  • leustean
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 200 ml smantana
  • 1 cartof
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Se curata, se spala si se taie marunt toate legumele( mai putin ceapa care se lasa intreaga). Carnea de curcan se spala bine si se portioneaza.Se pune apoi intr-o oala cu apa si putina sare si se lasa sa dea in clocot.Se spumeaza apoi se adauga legumele taiate.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit pina sunt aproape fierte toate , atunci adaugam legumele congelate si leusteanul, apoi mai lasam sa fiarba 15 minute.Stingem focul sub ciorba.

Galbenusul il frecam cu putina apa rece ,cu doua linguri de smantana si adaugam un polonic de ciorba fierbinte.Amestecam bine apoi rasturnam compozitia peste ciorba. Acrim ciorba cu zeama de lamaie. Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Ardeiul iute este binevenit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza