Ciorba de Craciun

de Panacris in Ciorbe, 27 Dec 2012 | 5666 vizualizari

 

O ciorba delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morocvi 2 bucati,
  • pastarnac 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata,
  • patrunjel 1 bucata,
  • varza acra 300 g,
  • ulei de floarea soarelui,
  • piept de manzat 300 g,
  • carne tocata mixta (porc+vaca) cca. 300 g,
  • ou 1 bucata,
  • orez 1 lingura,
  • faina alba de grau 1 lingura,
  • leustean,
  • cimbru,
  • boia de ardei dulce.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de Craciun:

Carnea de manzat se fierbe in apa rece, cu un praf de sare, cca. 30 de minute, neacoperit. Ceapa si zarzavatul se curata, se taie julien si se pune la calit in putin ulei si apa, cca. 15 minute, neacoperit. Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile se adauga zeama de carne, carnea dezosata si varza acra taiat fideluta, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute, neacoperit.

Intre timp carnea tocata se amesteca cu oul, orezul, faina, un praf de sare si piper proaspat macinat. Din aceasta compozitie se formeaza perisoare care se fierb in ciorba de mai sus, cca 15 minute, la foc minim. Ciorba se asezoneaza, la final, cu leustean si boia dulce de ardei. Se serveste fierbinte cu ardei iute sau smantana dupa gustul fiecaruia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Borş ţărănesc de perişoare