Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean

de madi_marin in Ciorbe, 21 Dec 2013 | 28593 vizualizari

 

Îmi plac mult ciorbele acre, iar zeama de varză se numără printre preferate în perioada rece a anului. Că e ciorbă de cartofi, afumătură sau perişoare le dă un gust extraordinar, mai ales servite fierbinţi şi cu ceapă roşie alături iar reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean e preferata mea!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 1 păstărnac
  • 3 cartofi mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 l zeamă de varză
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 ou
  • leuştean
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean:

Preparare Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean

Cepele tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se  lasă să fiarbă.

Când carnea e aproape fiartă (ciolanul afumat dezosat fierbe repede), se adaugă cartofii şi ardeiul tăiate cubuleţe. Se lasă la foc mic până ce cartofii sunt gata, apoi se adaugă zeama de varză încălzită,pasta de tomate şi se aşteaptă să dea într-un clocot, apoi se drege ciorba cu oul bătut. Se mai adaugă sare dacă mai este nevoie. Se stinge focul şi se presară verdeaţă tocată.

Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.

Poftă bună!

Recomandam si Ciorba de fasole verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba dupa taierea porcului