Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice

de mihaelar63 in Ciorbe, 30 Oct 2014 | 11013 vizualizari

 

Am avut pusa la congelat o punguta cu ciuperci salbatice tocate mai marunt. De la inceput cand le-am pus la pastrare destinatia lor era sortita pentru perisoare. Ciorba o prezint in una din farfuriile vechi traditionale ramasa mostenire de la bunica Irina din Salaj

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • sare
  • 150 ml smantana
  • 150 ml iaurt grecesc
  • zeama lamaie -optional
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • Perisoare
  • - 700 gr carne tocata vita+ porc
  • -300 gr ciuperci salbatice tocate
  • -2 oua
  • -1 ceapa verde
  • -1 felie gogosar
  • - patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -2-3 linguri pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice:

Curatati si spalati legumele .

Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati .

Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet , piper ,sare + ceapa , patrunjel , gogosar tocate marunt.

Intr-un bol mic puneti putin ulei . Va ungeti palmele si formati mici perisoare pe care le asezati pe o planseta .

Cand legumele sunt fierte pe jumatate [ dupa 10-15 minute ]adugati perisoarele din carne si ciuperci .

Puneti si orezul la fiert in  ciorba .

dupa ce ati pus perisoarele este suficient ca ciorba sa mai fiarba maxim  10 minute .

Diluati smantana amestecata cu iaurt cu zeama calda din ciorba .

Puneti lactatele in oala amestecand usor .

Dregeti gustul cu zeama de lamaie si serviti ciorba asezonata cu multa verdeata .

TIPS-URI

1

Cand puneti perisoarele in ciorba, aceasta nu trebuie sa clocoteasca. Dati flacara focului la minimum. Riscati sa se imprastie perisoarele

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu perisoare