Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de carmenvlad in Ciorbe, 19 Ian 2011 | 7742 vizualizari

 

Este o delicioasa ciorba de perisoare cu bucati de costita afumata si dreasa cu putina smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru perisoare
  • -  250 g carne tocata amestec vita cu porc
  • -  1 ceapa potrivita
  • -  2 oua
  • -  2 linguri orez
  • -  Sare si piper dupa gust
  • -  1 lingurita paste tomate
  • -  1/2 lingurita boia de ardei iute
  • -  Marar verde tocat 
  • Ingrediente pentru ciorba
  • -  6-8 bucatele de costita afumata
  • -  3 l de apa
  • -  1 l de zeama de varza strecurata
  • -  2 morcovi
  • -  1 radacina patrunjel
  • -  2 ceape potrivite
  • -  1 ardei gras rosu
  • -  1 ardei gras verde
  • -  2 rosii
  • -  1 legatura leustean verde
  • -  30 g orez
  • -  Sare daca mai este nevoie
  • - 150 ml smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Mod de preparare perisoare

- se amesteca bine carnea tocata  intr-un bol
- se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol
- se adauga orezul spalat, sare , piper boia, pasta de tomate si cele doua oua
- se amsteca bine toate ingredientele
- se lasa pentru 10 minute la frigider sa se odihneasca si aromele sa se intrepatrunda
- se scot de la frigider si se portioneaza in perisoare mici

Mod de preparare ciorba

- intr-o oala se adauga 3 l de apa rece cu ½ lingurita sare
- se adauga bucatile de costita spalate bine
- cand este gata sa dea in clocot se spumeaza cu o spumiera
- se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute
- se adauga ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeii taiati cubulete, radacina de patrunjel curatata   
- se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 20 minute
- dupa ce zarzavatul din oala a fiert se adauga orezul spalat si rand pe rand perisoarele
- se lasa sa fiarba inca 20 de minute
- se adauga rosiile taiate cubulete si zeama de varza care a fost data in clocot
- se potriveste de sare si acru daca mai este nevoie
- se mai lasa sa fiarba 10-15 minute
- se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt
- se serveste calda cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Irina 1

28.01.2011, 22:35

immmm, bun, bun. si noua ne place ciorba cu zeama de varza

RuxyRux 1

28.01.2011, 23:09

O bunatate si mie imi plac ciorbitele cu zeama de varza

kamy 1

29.01.2011, 02:39

ce-mi place ciorba de perisoare si cu moare

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi noi cu marar