Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2011 | 4155 vizualizari

 

Fiind un mare amator de nescafe am salivat la reteta postata de mitinita "Blondine" si am incercat sa o fac cu mai mult nes sa iasa "Castanii". Ceasul rau a facut sa pun mai multa apa decat gandisem si a iesit moale. Fiind foarte, foarte buna se va manca "la panar" !!!

 

INGREDIENTE

  • 250g lapte praf
  • 200g zahar
  • 75ml apa (eu am pus 150ml si a iesit moale)
  • 100g unt
  • 4 linguri nescafe
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • nuci prajite
  • stafide inmuiate in esente
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de nescafe (la pahar !!!):

Nucile se pun la prajit intr-o tigaie pana se rumenesc putin si se la sa la racit.

Stafidele le-am pus la imuiat in alcool cu aroma de portacale 20 minute dupa care le-am scos la zvantat.

Zaharul cu apa se fierb 5 minute pana se topeste zaharul.

Se adauga zaharul vanilat, nesul si untul si se amesteca pana se topeste untul.

Se adauga laptele praf si se omogenizeaza.

Se adauga esenta de rom si stafidele.

Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia.

Se presara nucile pe toata suprafata.

Se lasa la racit apoi se pune in frigider pentru cateva ore.

Se taie bucati si se serveste.

Eu am gresit cu apa si am obtinut o crema groasa, buna rau, pe care am pus-o in pahare pentru servit. Mergea si un mot de frisca dar nu am avut in casa.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de nescafe (la pahar !!!)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimioare dulci