Biscuiti cu levantica

de ANNA_46 in Dulciuri, 24 Dec 2012 | 3574 vizualizari

 

Am achizitionat o ,, matrita" , nu stiu cum sa-i spun , in India mai demult se folosea la imprimarea panzelor, eu am sa o folosesc in bucatarie. Asadar am incercat si am fost multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. faina
  • 150 gr. zahar
  • un ou
  • 50 gr. martipan
  • 125 gr. unt
  • un praf sare
  • levantica uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu levantica:

Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece. Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul la grosimea de cca. 3 sau 4 mm. Presaram cateva (dupa plac) cu floricele de levantica, presam  putin, asezam matrita sau danteluta, presam din nou, dupa care decupam formele  dorite. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le introducem la cuptorul incalzit in prealabil la 190 °C  si le coacem aproximativ 10 minute.

Sunt foarte moi si aromate.

Va doresc : Pofta buna !

TIPS-URI

1

Modelul celor de pe ultima foto. e presat cu danteluta

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu levantica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri moi cu ciocolata