Ciocănele marinate la cuptor

de ionix in Pui, 7 Sep 2010 | 4256 vizualizari

 

Simplu şi bun

 

INGREDIENTE

  • 10-12 ciocănele
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • ceapă galbenă mare
  • 10 caţei de usturoi
  • 2 linguri cu sos worcestershire
  • lingură sos de soia
  • linguriţă cu busuioc uscat
  • sare, piper
  • o linguriţă cu unt
  • 100 ml apă
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele marinate la cuptor:

Ciocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire. Cu acest sos ungem bine copănelele, le aşezăm într-un vas mai înalt, acoperim vasul cu folie de plastic si le lăsăm la marinat 2-3 ore.

Luăm un vas şi-l ungem cu unt. În vas aşezăm ciocănelele marinate şi peste aşezăm legumele tăiate julien. Apa o amestecăm cu sos worcestershire şi puţină sare iar apoi turnăm peste legume şi carne.

Lăsăm la foc mediu până se face puţin carnea iar apoi dăm focul tare pentru a se rumeni. Eu am lăsat cam o oră şi 30 min la foc mediu şi apoi înca 15 min la foc iute.

Eu am servit alături de un piure cu smântână

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Atenţie! Dacă în tavă nu mai există sos, adăugaţi încă puţină apă pentru a nu risca să  ardeţi carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ionix 1

07.09.2010, 13:06

@Miha... eu vin numa' cu "vechituri" pe aici

rivka 1

07.09.2010, 15:12

bune pulpitele

Laly 1

08.09.2010, 00:02

pai atunci ma inscriu si eu pe lista de asteptare

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci acoperit cu foietaj