Din capitolul " Sa mai evitam prajelile" am ales varianta de a prepara chiftelutele la cuptor.
Sunt mult mai gustoase si scapam si de stropii de grasime de pe aragaz.
Carnea am achizitionat-o direct tocata din piata, asa ca acasa doar am amestecat-o.
Curatam si spalam legumele.
Trecem prin masina de tocat, sau prin robot in cazul meu, ceapa si usturoiul, apoi le adaugam la carnea tocata.
Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de zeama(eu ii storc in maini) si ii adaugam peste carnea tocata.
Asezonam cu condimentele, tocam mararul si patrunjelul marunt si le adaugam, apoi amestecam si cele doua oua si omogenizam bine totul.
Punem pe un platou pesmetul.
Formam bilute rotunde cat mingea de pimpong le trecem prin pesmet si le asezam in hartii de copt pentru briose, apoi le trecem in tava.
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Servim calde alaturi de mustar, sau dupa preferinte.
1
Pe la jumatatea timpului se pot intoarce chiftelutele de pe o parte pe cealalta in interiorul hartiei de copt.