Chiftelute de pui cu susan

de alinutza1983 in Pui, 9 Apr 2011 | 8862 vizualizari

 

Din ciclul " Ce mai gatim azi ? "....va prezentam chiftelute de pui tavalite prin susan...

 

INGREDIENTE

pentru compozitie:

  • 1/2 kg carne tocata de pui ( eu folosesc doar pieptul de pui),
  • 1 ou,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • patrunjel,
  • cimbru,
  • miezul de la o felie de paine inmuiat in 50 gr lapte ( merge si apa),
  • sare,piper.

pentru prajire:

  • faina,
  • susan alb ( cca 100 gr),
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu susan:

1. Facem o compozitie omogena din carnea de pui tocata, legumele putin calite in ulei, verdeata tocata marunt ( in cazul in care nu avem putem apela si la varianata de verdeata uscata), oul si miezul de paine inmuiat in lapte ( si apoi bine stors), sare si piper.

2.Din compozitia rezultata se formeaza mici chiftelute rotunde, care se pun la odihnit pe o tava incapatoare- bine tapetata cu faina.

3. Peste chiftelute se mai presara susanul alb, apoi le tavalim bine prin faina si le modelam, iar la final le sufundam in baie de ulei incins; cand sun gata -devin aurii se scot la scurs pe prosoape de hartie , astfel incat sa nu fie imbibate cu ulei...delicioase!

P.S: carnea de pui se poate inlocui si cu alte tipuri de carne ( vita sau porc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu susan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone