Chiftelute de cartofi cu sos marinat

de marcela1979 in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2011 | 4581 vizualizari

 

ti se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • pentru chiftelute:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • 4 catei de usturoi
  • busuioc,oregano,cimbru
  • 4 linguri de faina alba
  • ulei
  • vegeta,piper
  • pentru sos:
  • ulei
  • 2 linguri faina alba
  • bulion
  • 1 fruza de dafin
  • sare,piper
  • 1 lingura zahar
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos marinat:

Chiftelutele se fac astfel:se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se adauga ouale,usturoiul pisat,vegeta,piper,cimbru,busuioc si oregano si faina alba cat sa rezulte un aluat grosut.Intr-o tigaie se incinge ulei,se ia cu o lingurita din compozitie si se prajesc chiftelutele in baie de ulei.Se intorc de pe o parte pe alta pana sunt frumos rumenite si se scot pe servetele absorbante ca sa se scurga surplusul de ulei.

Sosul marinat se face asa:intr-o craticioara se pune putin ulei la incins ,se adauga faina alba si se caleste un pic apoi se adauga bulionul si apa.Se lasa sa fiarba si se adauga sare si piper dupa gust si o lingura de zahar.La sfarsit se pune o foaie de dafin.

Se servesc chiftelutele alaturi de sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos marinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (varianta 2 )