Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 13715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 4 catei de usturoi,
  • 4 linguri faina,
  • o legatura marar,
  • ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei,
  • 500 ml sos de rosii,
  • 2 lingurite vegeta,
  • 1 lingurita busuioc,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos de rosii:

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust si mararul tocat marunt. Se fac chiflute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Intre timp facem si sosul. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei 5 minute. Se adauga ardeiul (eventual rosu) taiat cubulete cat mai mici si se caleste si el in continuare 5 minute. Adaugam sosul de rosii,  o lingurita de busuioc uscat, o lingurita vegeta. Mai fierbem 10 minute si gata sosul. Pentru cei care il prefera iute, pot adauga o lingurita sos chili.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi cu mancare de spanac