Fasole frecata (de post)

de DanaModog in Mancaruri de post, 19 Dec 2014 | 6364 vizualizari

 

Cand eram micuta nu stiam ce e asta sau cum se numeste dar o adoram! Mami sau mama ei faceau asa ceva duminica din cate tin eu minte. E delicioasa si e si de post.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole
  • 3 frunze de dafin
  • Sare
  • 6 cepe
  • Ulei
  • Boia
  • 200 ml bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata (de post):

Se lasa fasolea la inmuiat peste noapte, a doua zi se pune la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Dupa ce e fiarta se strecoara si se face cu blenderul sau manual cu ustensila de pireu. Se pune in farfurii si pe deasupra se pune un sos facut din ceapa calita in ulei cu putina sare si boia si bulion se lasa pe aragaz inca 5 minute dupa ce s-a pus bulionul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole făcăluită cu morcovi şi ţelină