Chiftelute cu sunca si masline

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2013 | 4045 vizualizari

 

Iata inca o noutate in materie de reteta de chiftelute. Aproape ca nu-mi venea sa cred ca pot face aceasta combinatie. Am incercat, am gustat si mi-a placut. Folositi sunca slaba, de preferat din aceasi tip de carne ca si cea tocata. Maslinele pot sa fie verzi sau negre fara samburi, important este sa nu fie foarte sarate.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata (de pui)
  • 300 g sunca de pui
  • 1 ceapa mare (rosie)
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 4 linguri pesmet
  • pesmet pentru crusta
  • patrunjel verde si marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sunca si masline:

Amestecam carnea tocata cu sunca tocata marunt. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si adaugam la carne. Mai adaugam un ou, sare, piper si pesmet. Formam mici bilute de carne in mijlocul carora punem cate o maslina fara sambure (daca maslina e prea mare punem doar o jumatate. Tavalim bilutele de chiftelute prin pesmet si le prajim in ulei incins. Le scurgem de grasimea in exces pe un servet de hartie.

Putem servi cu muraturi, mustar si masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sunca si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui