Chiftelute cu sos de rosii si busuioc

de papabundetot in Porc, 3 Mai 2014 | 5538 vizualizari

 

Saptamana aceasta daca tot a avut inclus un weekend prelungit,am profitat din plin si am tot incercat retete noi,care mi-au venit in minte,se pare ca am avut si ceva inspiratie deoarece desi am gatit mult parca tot nu mai avem nimic pregatit acum pentru a manaca ceea ce inseamna ca a fost bun si s-a mancat,iar asta nu poate decat sa ma bucure :) Desi nu sunt o mare adepta a rosiilor in mancare,am avut totusi pofta sa fac un sos de rosii cu busuioc pentru ca imi imaginasem ca iese bun si nu m-am inselat,a fost o mancarica apreciata de ai mei dar chiar si mie mi-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru chiftele:
  • 500 gr carne macinata de porc
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita tika masala
  • 1 lingurita sos de stridii
  • 1 lingurita sos de ardei iuti
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 usturoi verde si 1 catel
  • 6-7 frunze busuioc
  • Pentru sos:
  • 800 gr rosii fara pielite taiate cubulete (Cirio)
  • 7-8 frunze busuioc tocate marunt
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita pasta de creveti
  • 1 lingurita curry praf
  • 1 lingurita zahar
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii si busuioc:

Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti putin pana cand carnea a devenit mai fina si ingredientele s-au amestecat complet.

Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei si am prajit pe rand chiftelele formate,pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Sosul: Am pus in robot rosiile din conserva,busuiocul tocat marunt si le-am amestecat bine pana cand s-a format o pasta.Intr-o craticioara am pus o lingura ulei de masline,usturoiul tocat marunt,condimentele si le-am lasat sa se prajeasca usor cateva secunde la foc iute,apoi am adaugat pasta de rosii cu busuioc si am lasat sosul sa fiarba 6-7 minute,am asezonat apoi cu sare si piper dupa gust si inainte de a stinge focul am pus o lingurita de zahar si am amestecat bine.

A fost o mancarica delicioasa pe care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate