Chifteluțe de năut - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 5578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 2 legături ceapă verde,
  • 1 căpățână usturoi,
  • susan,
  • ulei,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de năut - de post:

Năutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră. Se scurge și se lasă la răcit.

Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul. Ceapa verde se toacă mărunt. Usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie cu mașina de tocat. Peste pasta de năut adăugăm ceapa verde tocată și aprox. 30 ml ulei, apoi amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper.

Formăm chifteluțe pe care le dăm prin susan. Se pun într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament. Se stropesc cu ulei.

Se dau la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade C. Se servesc alături de  o salată de roșii cu ardei gras și ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de năut - de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Lau 1

21.03.2012, 08:09

bune

Laly 1

21.03.2012, 10:03

Cred ca sunt tare gustoase

MIUTA 1

21.03.2012, 12:44

Suuuuuuper bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]