Chiftele din ovaz si quinoa

de Ela68 in Mancaruri de post, 11 Mar 2019 | 6568 vizualizari

 

retete de post creative


Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul poate diferi in functie de mirodeniile folosite. Eu am preferat amestecul de condimente pentru pui tandori, gasiti pliculetul la Mega Image. Atentie, sunt destul de picante.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fulgi de ovaz fini bio
  • 100 gr seminte de dovleac
  • 100 gr seminte de susan
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 4 buc morcov
  • 2 buc pastarnac
  • 4 cepe medii
  • 1 buc vanata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 gr chia
  • 300 gr apa
  • sare
  • 1 lingurita piper verde macinat
  • 1-2 lingurite pudra de coriandru
  • 1 plic mirodenii pui Tandori
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din ovaz si quinoa:

1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie. 
2. Curatati o vanata de coaja, taiati-o cubulete si caliti-o in putin ulei de masline la care ati adaugat usturoiul maruntit.
3. Amestecati 300 gr de apa cu 100 gr chia si lasati jumatate de ora pana ce semintele de chia absorb lichidul.
4. Intr-un castron mare se omogenizeaza toata compozitia la care se adauga mirodeniile, patrunjelul tocat si se potriveste de sare.
5. Formati chiftelele in marimea dorita si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 190 grade, 30 de minute pe-o parte si 20 de minute pe cealalata parte. Tava tapetata cu hartie de copt. Nu le lasati sa se rumeneasca foarte tare, caci vor deveni uscate.

TIPS-URI

1

puteti face chiftelele si cu ou, cand nu e post, adaugatI 4-5 oua medii

2

din cantitatea de mai sus ies foarte multe, cam doua castroane mari, pline.

3

puteti prepara din ele si chiftelute marinate, sunt delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din ovaz si quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]