Chiftele cu ou ochi

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2014 | 3757 vizualizari

 

Am vazut pe site si aratau foarte frumos si am zis sa incerc si eu. Sunt frumoase si bune!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • 2 oua pentru ochiuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ou ochi:

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se tine 20-30 minute la frigider sa se amestece aromele.

Din amestecul de chiftele se fac doua cosulete (din tot amestecul ies 6 cosulete) care se pun intr-o tava unsa cu unt.

Trebuie facute cu atentie si de marime potrivita sa incapa un ou in ele. Ale mele au fost un pic mai mici si au dat pe afara.

Tava cu cosuletele se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana incep sa se rumeneasca putin.

Se scoate tava din cuptor si in fiecare cosulet de sparge cate un ou si se presara sare.

Se reintroduce in cuptor pentru 8-10 minute pana se fac ouale cum doriti de moi.

Cand sunt facute ouale se scoate tava din cuptor si cosuletele se pun pe farfurii.

Se servesc calde cu muraturi sau salata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de vin