Chifle topitoare..:))

de alinutzika in Piine, 14 Ian 2012 | 4218 vizualizari

 

De ce le numesc asa? Pt ca pur si simplu se topesc in gura de fragede si pufoase si moi ce sunt..:))))
Cele mai bune chifle pe care le-am facut si le-am mancat pana acum. De curand, am descoperit secretul aluatului pufos si fraged, care sa se topeasca in gura: smantana!
Am incercat si la langosi si am fost foarte foarte multumita de rezultat. Am incercat si la melcisori de pizza si acelasi rezultat deosebit. Acum, la chifle, m-a impresionat si mai tare. De acum doar asa voi face!
Sunt excelente goale, la sandvich, etc.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt (margarina) topit
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 lingurite zahar
  • 180 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 310 g faina alba
  • 1 lingurita drojdie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle topitoare..:)):

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete.

Lasati-l la dospit 1-2 ore (depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata cu sucitorul si apoi adunati-o la mijloc, ca pe o placinta. Intoarceti-o cu partea de jos in sus, si rotiti aluatul intre palmele facute caus pana e rotund ca o minge. Procedati asa cu fiecare bucata, apoi coaceti-le la 170 de grade, pana se rumenesc si imprastie in casa un miros delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle topitoare..:))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

alinutzika 1

14.01.2012, 22:28

va multumesdc din suflet pt aprecieri..
Din compozitia aceasta nu stiu cate chifle mi-au iesit ca le-am facut de vreo 3 saptamani, dar depinde si cat de mici sau mari le faceti.

mihaelar63 1

21.01.2012, 10:38

As topi si eu la mic-dejun !!!

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 18:25

sunt asa frumoase si pufoase...nu degeaba le-ai numit asa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman