Chifle pufoase cu seminte

de Patricia Iordache in Piine, 21 Apr 2013 | 7271 vizualizari

 

Deseori imi place sa fac paine sau chifle acasa. Acum ceva vreme am pregatit aceste chifle cu 4 tipuri de seminte si m-am gandit sa va arat si voua. Ador mirosul painii coapte!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 500 gr. faina;
  • 250 ml. lapte caldut;
  • 30 gr. drojdie proaspata;
  • 1 lingurita rasa de zahar;
  • 4 linguri ulei masline;
  • 1 lingurita sare.
  • Pentru deasupra:
  • - 1 ou;
  • - seminte de in;
  • - seminte de susan;
  • - seminte de mac;
  • - seminte de floarea soarelui (miez crud)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu seminte:

Punem intr-un castron faina.

Incalzim putin laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.

Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica. Potrivim de sare.

Ung un vas cu ulei si pun coca, o acopar cu un prosop si o bag la cuptorul cu microunde (fara sa il pornesc!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Las aluatul la crescut 30-45 minute.

Impartim aluatul in 15-16 bucati si modelam niste mingiute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta intre ele (pentru ca isi maresc volumul). Le acoperim cu un prosop si le lasam aproximativ 15 minute sa creasca.

Le ungem cu un ou bine batut, folosind o pensula. Deasupra presaram semintele, pe fiecare chifla altceva sau putem sa le combinam.

Le lasam la cuptor, la 220 grade, aproximativ 30-40 minute pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]