Paine cu feta

de divainbucatarie in Piine, 16 Iul 2011 | 3786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina + 100 g pt masa de lucru
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300 ml lapte cald
  • 3 oua + 1 galbenus pentru uns
  • 2 linguri de ulei masline
  • 160 g branza feta rasa
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei masline pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu feta:

Pentru inceput preagtim maiaua din drojdie, miere, o lingura faina si lapte cald, cat sa acopere drojdia. Lasam maiaua sa dospeasca, cat sa iasa din cana in care am pus-o. Punem faina intr-un vas si facem o gaura in mijloc. Turnam maiaua in gaura, amestecam cu faina, apoi adaugam laptele cald. Incorporam ouale batute, sarea, uleiul de masline, iar la sfarsit branza rasa.

Framantam aluatul timp de 5-10 minute, pana devine moale si elastic, dar se si desprinde de pe peretii vasului. Il punem intr-un castron si il lasam sa creasca timp de 45-60 de minute intr-un loc cald.

Cand aluatul a crescut suficient de mult, il impartim in 2 parti. Modelam pe masa de lucru tapetata cu faina o coronita pe care o vom decora cu cateva impletituri de aluat. In mijlocul cornitei punem aluat ca o bila. Ungem totul cu un galbenus batut cu 2-3 linguri de lapte. Puteti presara seminte de susan sau de mac. Painea o punem pe hartie de copt si o lasam sa creasca inca 20 minute.

O vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor, o ungem cu ulei de masline. Lasam painea sa se raceasca pe un grilaj, apoi o acoperim cu un prosop.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine arabeasca