Chifle pufoase

de madi_marin in Piine, 2 Feb 2020 | 2714 vizualizari

 

M-am inspirat de pe site-ul ,,Delicii şi zâmbete,,. Am înjumătăţit cantităţile şi am modificat foarte puţin. Foarte bune chiflele! Delicioase şi foarte pufoase!

 

INGREDIENTE

  • 310 g făină Grania (pentru cozonac)
  • 180 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 linguriţă rasă de zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută.

Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate.

Se montează cârligul de frământat.

Apa şi uleiul se amestecă şi se toarnă usor peste făină, amestecând cu viteză mică.

Se pun şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă la viteză medie pentru 10 minute.

Se obţine un aluat neted, complet nelipicios.

Se cântăreşte aluatul şi se împarte în câte bile egale dorim.

Vasul de copt se tapetează cu hârtie specială şi se aranjează bilele de aluat.

Se lasă la crescut pentru 45 de minute, după care se pun la copt la 200 g pentru 25 de minute, căldură sus/jos şi fără ventilaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot