Cheesecake

de lira in Prajituri, 11 Iul 2010 | 7873 vizualizari

 

Fara prea multa poveste... urmeaza cheesecake, bun de mori :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru crusta:

  • 300 g biscuiti digestivi/graham
  • 100 g unt topit

Ingrediente pentru crema:

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g gris/faina
  • 3 oua
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam, dupa care adaugam untul topit. Amestecam si obtinem o crusta cu tenta sfaramicioasa.

Tapetam o forma de tarta si dam tava la frigider pana facem crema.

Branza de vaci care am luat-o eu nu era foarte fina, asa ca am mixat-o putin in robot pentru a obtine o consistenta cremoasa. Ouale se separa. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si untul, dupa care adaugam praful de copt, sarea si grisul. Eu am preferat sa pun gris in loc de faina pentru ca branza mea era destul de umeda si grisul absoarbe mai bine. Adaugam coaja de lamaie, dupa care branza si amestecam bine. Albusurile pastrate la inceput se bat spuma si se incorporeaza in crema amestecand usor de jos in sus. Scoatem crusta de la frigider si punem crema peste, dupa care dam la cuptor pentru 25 minute. Eu l-am servit cu sirop si visine. A fost foarte bun, cu un singur regret: data viitoare - cantitate dubla

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]