Chec marmorat

de Laly in Prajituri, 22 Sep 2010 | 9800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cesti de faina
  • 2 cesti de zahar
  • 1/2 ceasca ulei
  • 4 oua
  • 1 1/2 iaurt simplu (cutie mica)
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Peste galbenusuri se adauga uleiul,iaurtul,esenta si faina cernuta impreuna cu praful de copt.

La sfarsit se adauga albusurile,pe care le omogenizam cu lingura de jos in sus.

Se tapeteaza o forma cu ulei si faina.Se toarna aluatul in ea,oprindu-se 3-4 linguri care se amesteca cu cacao.

Se toarna peste checul din forma si se marmoreaza cu o scobitoare.

Se coace la foc mediu pana cand este rumen la suprafata,sau scobitoarea iese curata.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Este delicios langa un pahar cu lapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune