Chec cu pudra de roscove (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 21 Sep 2012 | 7489 vizualizari

 

Fiindca e vineri, va invit sa savuram o prajiturica de post cu pudra de roscove.

 

INGREDIENTE

  • - 1 cana si 1/2 apa minerala carbogazoasa
  • - 1 cana zahar
  • - 2 cani si jumatate de faina
  • - 1/2 cana pudra de roscove
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 cescuta ulei de palmier
  • - 5 biscuiti de ovaz
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pudra de roscove (de post):

1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt.

2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul.

3.  Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in ingredientele uscate si se amesteca bine.

4. Se adauga uleiul si se amesteca iarasi.        

5. Puneti jumatate  din amestec in tava de chec, asezati biscuitii si mai turnati un strat (Daca biscuitii tind sa iasa la suprafata, impingetii cu o scobitoare inapoi ;)  Se introduce tava in cuptorul preincalzit primele 5 min la foc maxim, dupa care coborati temperatura pana la 180 °C . Tineti in cuptor pana trece testul scobitorii  (la mine a durat 50 min, dar depinde si de tipul tavii folosite :P )

TIPS-URI

1

Puteti pune deasupra o ciocolata (cu 75 % cacao) topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pudra de roscove (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec duo de post