Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

de Bucataras in Dulciuri, 20 Noi 2024 | 6610 vizualizari

 

Andra Mihail ne aduce o rețetă delicioasă de chec de post, cu cacao și nucă de cocos, pufos, aromat și ușor de preparat.
Pentru această Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, cacao, gem, ulei, apă minerală, nucă de cocos.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat
  • 1 cană zahăr (200 g)
  • 1 cană apă minerală (250 ml)
  • 1/2 cană ulei (125 ml)
  • 2 căni făină (300 g)
  • 2 linguri gem de căpșuni
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri nuca de cocos
  • fulgi de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat:

Cum se prepara Rețeta de chec de post – Desert pufos și aromat:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de chec.

Într-un bol mare, amestecă făina, un praf de sare, zahărul și praful de copt. Adaugă apa minerală, uleiul, esența de vanilie și amestecă bine toată compoziția. Împarte aluatul obținut în două boluri. Într-o parte, adaugă nuca de cocos și amestecă bine. În cealaltă parte, încorporează cacaua, apoi adaugă gemul de căpșuni și omogenizează.

Toarnă aluatul în tavă, alternând cele două compoziții cu ajutorul unei linguri. Presară câțiva fulgi de migdale pe toată suprafața.

Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 40-45 minute, în funcție de cuptor. Poți face testul scobitorii pentru a vedea dacă este copt checul.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la temperat, apoi scoate-l pe un grătar de bucătărie să se răcească complet înainte de a-l tăia. Este un chec foarte pufos, cu textura umedă și delicios, perfect pentru perioadele de post, dar nu numai.

Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.

Îți recomandăm și rețeta de Chec cu zmeură.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara