Chec cu fructe uscate

de gaby_duceag in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 5713 vizualizari

 

Va las ceva pe dimineata? ;;) Unul dintre cele mai bune checuri! Aromat, umed, fraged, o bunatate atat la cafea cat si cu o cana de iaurt.Danut a zis - bun, foarte bun! Imi dai si mie reteta? :)) Nu am poze cu el intreg, l-am pregatit sambata seara si doar cateva felii am putut pastra pentru poza :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 350 gr faina
  • 2 linguri smantana
  • un vf. cutit sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr merisoare uscate
  • 100 gr stafide
  • 50 gr fistic
  • 50 ml Amaretto (sau Rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu fructe uscate:

Intr-un bol micut se pun fructele si se toarna peste ele Amaretto.

Untul se mixeaza spuma cu zaharul. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare, si smantana.

Preincalziti cuptorul.

Se cerne faina cu sarea si praful de copt si se adauga peste unt. Se amesteca usor.

Se scurg fructele si se pudreaza cu o lingura/doua de faina.

Se adauga in compozitie, se adauga si fisticul si se incorporeaza usor.

Se tapeteaza o forma obisnuita de chec, cu ulei si faina si se toarna compozitia.

Se baga tava la cuptor si se coace checul la foc mic pentru 50-55 minute.

Cand s-a racit se desprind usor marginile de peretii tavii si se rastoarna usor, cu grija, e foarte fraged.

Sursa

TIPS-URI

1

puteti adauga si alte fructe sau rahat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat