Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde

de Constelatialeu in Porc, 29 Mar 2014 | 12326 vizualizari

 

Avand in vedere ca am avut zi agricola,musai sa mancam ceva consistent si care nu necesita bibileala .O lasi la cuptor,la foc mic vreo 3 ore si tu iti vezi de treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg ceafa de porc
  • 1 capatana usturoi uscat
  • o legatura sanatoasa de usturoi verde,ramas in pamant asta toamna si rasarit acum primavara
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde:

Mai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam bine,trantim un praf de sare,niste boia dulce si piper .Partea migaloasa e doar la curatarea usturoiului verde, dar merita efortul, are un gust divin. Dupa ce am curatat usturoiul verde il tocam marunt, asezam bucata de ceafa peste cartofi, o crestam  felii potrivite, nu le taiem pana jos, in fiecare crestatura punem usturoiul taiat. Adaugam o cana cu apa, mergea o cana cu bere, dar n-am avut la indemana, bagam tava la cupor la foc mic cca 3 ore. Din cand in cand verificam starea ''de sanatate'' si luam din zeama lasata in tava si udam ceafa de porc.

Se mananca cu pofta, ca doar munca face foame....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]