Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi

de COSTEO in Porc, 23 Mai 2013 | 17734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 fleici ceafa porc
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 catei usturoi
  • 500 ml bere
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente granulate

pentru piure de cartofi

  • 750 g cartofi noi
  • sare
  • 1/2l apa calda
  • 40 g margarina (ulei)
  • 30 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi:

Ceafa de porc o condimentam bine,cu sare,piper,cimbru,condimente granulate,pe ambele parti,o lasam 10 minute.Ungem cu ulei o tava intinsa,asezam ceafa ,iar peste punem niste rondele de morcov,ceapa verde tocata fin,se da la cuptorul preincins,pentru 20 minute,intorcand ceafa si pe partea cealalta.Dupa cele 20 minute,punem 500 ml bere ,si lasam la 180 grade,pentru 70 minute,spre final adaugam catei de usturoi zdrobiti cu lama la cutit si apoi tocati fin.

Piure de cartofi noi

Se fierb cartofii,curatati de coaja,in apa sarata.Se scurge apa din care se pastreaza 1 cana pentru a pregatirea piureului.Se adauga sarea,margarina,smantana,apa retinuta de la fiert,dupa care se paseaza cartofi,cu mixerul sau cu furculita

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu bere si piure de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

23.05.2013, 21:53

bun

COSTEO 1

23.05.2013, 23:16

Multumesc!

Panacris 1

24.05.2013, 08:11

Clasic și gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu legume si otet balsamic