Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor

de vasimur in Mancaruri de legume, 21 Ian 2018 | 4620 vizualizari

 

Sunt gustoși și pot constitui un mic dejun, sau o cină foarte consistentă.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții mari.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi de mărime medie (cca 500 g)
  • 150-200 g cârnat de porc, afumat
  • 1-2 cepe
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru măcinat
  • oregano
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • 1 linguriță de pesmet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor:

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari.

Cârnatul se taie feliuțe și se pune la prăjit în ulei, iar după ce s-a rumenit îl scoatem pe o farfurie. În uleiul și grăsimea rezultată punem la prăjit ceapa tocată mărunt. Când ceapa s-a înmuiat, adaugăm cartofii, cârnatul prăjit și se condimentează după gust. Amestecăm cu grijă, ca să nu sfărâmăm cartofii și punem compoziția într-un vas (am folosit un vas termorezistent) iar pe deasupra presărăm pesmet. Dăm la cuptor cca 15 minute. Se scoate vasul din cuptor și preparatul se servește cald.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se poate servi și cu murături.

2

Cine dorește, poate răzui cașcaval pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi cu leurda