Cartofi noi cu marar trasi la tigaie

de Rocsi in Mancaruri de post, 22 Mai 2014 | 23826 vizualizari

 

Este plina piata de cartofi noi si cred ca sunt cam pe placul tuturor. Se pot pregati in fel si chip, dupa gustul fiecaruia, fierti, prajiti, la cuptor, cu diferite arome si verdeturi, cartofi si chef sa ii facem ne trebuie ;). Eu vin cu o reteta simpla dar tare buna, garantez!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi noi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 catel mare de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu marar trasi la tigaie:

Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem de coaja fie cu dosul unui burete de vase nou ori cu un cutitas. Ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa, un praf de sare la fiert pentru 10-15 minute, nu mai mult si le scurgem apa cand sunt gata. Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit un wok de cermica), incingem uleiul, punem cartofii, ii condimentam cu sare si piper.

Ii rumenim pe toate partile, la foc putin mai mare, ii invartim usor cu o paleta de lemn sa nu ii sfaramam. Cand au prins crusta aurie pe toate partile, curatam usturoiul, il taiem felii peste si ii mai lasam pe foc circa 1 minut. Spalam mararul verde, indepartam cozile, il tocam marunt si il presaram deasupra.

Invartim cartofii sa fie toti cuprinsi de verdeta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu marar trasi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti ´ aurii