Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2015 | 10406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 dovlecei
  • 160 g pancetta
  • 100 g mozzarella
  • sare
  • unt ( pentru uns)
  • 1\2 lingurita condimente (pentru cartofi la cuptor )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa.

Dovleceii ii spalam, ii taiem la extremitati apoi ii feliem.

Punem ulei intr-o tigaie si cand uleiul s-a incins, prajim feliile de dovlecel. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

In acelasi ulei prajim pancetta taiata bastonase. Cand este crocanta, o scoatem pe un servet de hartie.

Mozzarella o taiem felii si apoi bastonase (eu am folosit mozzarella speciala pentru pizza sau preparate la cuptor).

Ungem un vas pentru cuptor cu unt. Punem cartofii, presaram condimentele pentru cartofi apoi adaugam pancetta.

Ornam intreaga suprafata, alternand, cu dovleceii si mozzarella.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 10-15 minute, pana ce mozzarella s-a topit. 

Se serveste cald.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza, rosii si ardei