Reteta preluata de la Merisor. Foarte buna a fost.
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.
Se face o mamaliga moale.
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.
Se fierbe 15-20 minute, amestecand cu telul si cand se ingroasa, cu o lingura de lemn mai mare.
Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.
Se rastoarna intr-un castron.
Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei.
Oule se prajesc ochiuri.
Branza se sfarama sau se da pe razatoarea mare.
Se unge un vas cu unt si se pune un strat de mamaliga.
Se pune un strat din toata branza rasa si se acopera cu un strat de mamaliga.
Se pun carnatii prajiti, peste ouale ochiuri si se acopera cu un alt strat de mamaliga.
Deasupra se pun bucatele de unt si se presara cascaval ras.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 45-50 de minute.
Cand este rumenita frumos, este gata.
Se portioneaza si se serveste cu smantana.
Pofta Buna!