Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 11 Dec 2012 | 7581 vizualizari

 

Mie îmi place foarte mult brânza cu mucegai. De orice fel. De data asta am hotarât să o folosesc într-un sos. Am mai adăugat nişte cartofi fierţi şi nişte chimen, am dat la cuptor şi a rezultat ceva bun bun de tot.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • chimen măcinat
  • brânză cu mucegai albastru
  • 2 ouă
  • smântână pentru gătit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese:

Cartofii, de prefert să fie mai mici, se fierb în coajă.

Într-o crăticioară se pun smântână cam 250-300 ml şi brânză după gust. Se amestecă continuu la foc mic, până ce brânza s-a topit complet.

Cartofii fierţi se răcesc , apoi se curăţă şi se taie rondele.

Se pregătesc două vase termorezistente de câte o porţie în care se pun rondele de cartofi, se presară chimen măcinat, se toarnă deasupra câte un ou bătut şi sos de brânză. Se mai presară câteva cubuleţe de brânză deasupra şi se dau vasele la cuptor până capătă o culoare si o crustă aurie.

Se pot servi cu sos pregătit înainte sau cu salată la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

13.12.2012, 21:48

Desi nu pap cu blue...arata grozav de bun!

ANNA_46 1

13.12.2012, 22:26

Bun trebuie sa fie , tare bine arata, am sa incerc, branzica asta numai cu fenicul am papat

ANNA_46 1

13.12.2012, 22:27

Bineanteles luam si reteta

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati