Cartofi cu smantana si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2012 | 15309 vizualizari

 

Primavara cand apar cartofii noi in primele zile nu mananc altceva. Cartofi noi prajiti cu usturoi in diferita variante. Cu smantana sunt foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi noi
  • 200g smantana
  • 30g unt
  • 1 lingura faina
  • 100ml lapte
  • 1 capatana usturoi nou
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si marar:

Cartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine.

Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron.

Intr-o cratita se topeste untul, se pune faina amestecand continuu, se toarna laptele cate putin amestecand in continuare sa nu faca cocoloase.

Se adauga smantana si se omogenizeaza.

Se pune sare, piper si usturoiul si se fierb 2-3 minute, amestecand.

Se pun cartofii, si se fierb impreuna 5-6 minute pana se ingroase sosul.

Se pune mararul maruntit si este gata.

Este buna calda dar si rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

MotanLaOale 1

09.06.2012, 17:42

Pentru mine cartofii noi daca nu sunt prajiti nu sunt ce trebuie sa fie! Mofturi!

gaby_duceag 1

09.06.2012, 17:42

)))
nu-s mofturi, esti..barbat )

MotanLaOale 1

09.06.2012, 17:56

Cam da!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi in sos alb