Bruschete floricele/fluturasi si ciupercute cu calamari si ghimbir

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 2013 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am castigat 2 tavi de copt. :P

 

INGREDIENTE

  • cateva felii de paine toast;
  • 300 g calamari mici;
  • 200 g rosii,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 100 ml vin alb,
  • 20 g ghimbir ras,
  • 3-4 frunze busuioc,
  • 1 catel usturoi,
  • sare si piper,
  • 1 lingura patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete floricele/fluturasi si ciupercute cu calamari si ghimbir:

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem in rondele subtiri.Oparim rosiile cateva secunde, le scufundam in apa rece, le scurgem, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Calim ghimbirul si usturoiul intreg intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam apoi calamarii si sotam totul cca 3 minute la foc iute. Turnam vinul si fierbem pana se evapora. Saram si piperam, adaugam rosiile si fierbem totul 2-3 minute, apoi punem si frunzele de busuioc taiate mare - pentru ca am avut doar vreo 2-3 frunzulite de busuioc, am pus si busuioc de la plic - daca mai este nevoie adaugam sare. Curatam feliile de paine de coaja - eu nu le-am curatat - apoi le taiem in triunghiuri - sau, cum am facut eu, pentru bucuria piticului, le-am taiat cu forme pentru aluat, in forma de floricele, fluturasi, ciupercute si inimioare. Punem feliile de paine pe o tava si le dam la cuptor 5 min la 180 grade (gradatia 6), apoi le scoatem. Asezam cate 2-3 lingurite din aceasta compozitie pe fiecare felie de paine prajita, le punem in cuptorul incins la 180 grade si le lasam putin sa se incalzeasca. Le scoatem din cuptor, le presaram cu patrunjel tocat si servim imediat. Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot folosi si inele de calamar congelate;

2

de data aceasta eu am folosit rosii decojite conservate

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete floricele/fluturasi si ciupercute cu calamari si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

ieri la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

ieri la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete umplute cu salata de pui si ananas