O reteta de cartof dulce astazi , facut la cuptor si servit cu branza si smantana acra.
Cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/cartof-dulce-la-cuptor-cu-branza-sarata.html
Pregatiti smantana acra daca nu aveti. Este suficient sa amestecati smantana proaspata cu 2 linguri de zeama de lamaie.
Amestecati, puneti sare si piper si dati la rece.
Incalziti cuptorul la 200°C .
Curatati si spalati cartofii. Uscati-i cu un prosop din hartie.
Taiati-i in bucati.
Varsati deasupra uleiul, puneti sare, piper, boia de ardei , cimbru uscat si amestecati.
Puneti-i pe o placa de cuptor (in teflon).
Dati la cuptorul incalzit timp de 30-40 de minute. Rasturnati-i si amestecati dupa 20 de minute.
Scoateti si puneti deasupra telemea sarata rasa si paprika.
Serviti-i simpli cu smantana acra.