Carne de pui in saramura

de anisoara in Pui, 7 Iul 2010 | 11846 vizualizari

 

O reteta , care cere minimum din timpul de preparare si e gustoasa la nebunie. Va asigur. Pe caldurile acestea, nu-ti este prea a manca,mai mult fructe, mai mult legume, salate, dar la un moment dat, simti, ca doresti ceva foarte gustos si caloric. Acesta reteta e pe gustul si pofta tuturor

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de carne de pasare 
  • sare,
  • piper negru 
  • ulei de prajit
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • marar sarat sau proaspat
  • otet alb de masa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de pui in saramura:

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins si se prajesc pe o parte si alta, cate 3-4 minute la foc mijlociu.

In momentul  cand ati intors bucatile de carne pe parte cealalta, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga 50 ml de apa , in care a fost adaugat un catel de usturoi pisat si o lingura de otet.Se pune capacul si se prajesc acele 3-4 minute , care am spus mai sus. Aparte, se dau prin razatoare 2 rosii mai mari, se pìseaza tot usturoiul si se adauga in rosii, se mai adauga o lingurita de otet de masa alb cu 2 linguri de apa, mararul tocat si totul se amesteca . Se toarna toata acesta saramura pestre carnea prajita si se pune capacul.Focul e stins. Fiti atenti la procentul de otet.

Se lasa pentru 10 minute sa se marineze. Se serveste la masa cu mamaliga sau paine proaspata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de pui in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ela 1

09.07.2010, 00:03

offff,Anisoara amintirile astea demult uitate.... nici eu nu am mai fost la tara de 22ani,de cand a murit bunicul meu si bunica s-a mutat la noi,de curand a murit si ea

nadina73 1

17.07.2010, 17:59

si eu vreau 5 furcu

adry88 1

23.05.2011, 11:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cocotte cu legume