Carne de porc cu garnitura de cus-cus

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 18 Iul 2010 | 7975 vizualizari

 

Eu obisnuiesc de fiecare data cand gatesc carne sa o oparesc.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne porc,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 lingurite boia,
  • 50 ml ulei palmier(se poate orice ulei),
  • 2 catei usturoi,
  • piper
  • 2 lingurite vegeta,
  • sare,
  • patrunjel verde tocat
  • . 200 g cus-cus(o jumate de punga).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu garnitura de cus-cus:

 Am oparit carnea, am spalat-o bine. Intr-o  cratita, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta, piper.

Se lasa putin la foc mic, amestecand mereu, apoi adaugam putina apa. Se fierbe la foc domol, mai completam cu f. putina apa, potrivim de sare, daca mai e nevoie. Cand este fiarta carnea, trebuie sa ramana doar putin sos. Stingem focul si presaram verdeata tocata.
Separat fierbem cus-cusul respectand instructiunile de pe ambalaj. Cu o strecuratoare mica(pt ceai) se ia cus-cus, se lasa la scurs, se aseaza pe farfurie, iar langa aceasta forma de cus-cus adaugam cateva linguri de tocanita. Se serveste cu salata de cruditati(eu am preparat din: salata verde, ceapa verde, castrevete proaspat, putin ulei, sare si otet). A iesit cam ce se vede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]