Gratin de sunca cu praz

de Roda in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2009 | 3294 vizualizari

Gratin de sunca cu praz

 

Este un produs usor si suculent.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe,
  • 200g. sunca ,
  • 3 buc. praz,
  • 30g.unt,
  • 400g. ciuperci (din conserva),
  • 700g. cartofi,
  • sare,
  • piper,
  • boia de ardei,
  • 2 linguri sos de soia;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de sunca cu praz:

1.Se curata cartofii , se taie bucati si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se scurg de apa si se prepara un piure .

2. Se amesteca sunca cu ciupercile  si ceapa cu un robot de bucatarie, dar compozitia sa nu fie prea fina.Intr-o tigaie , se pune o bucatica de unt ,se adauga compozitia mixata si se calesc ingredientele pana se patrund.Se presara cu boia de ardei si  2 linguri sos de soia., piper si sare, numai daca este nevoie.

3.Se taie prazul in rotocoale si se caleste in unt pana cand devine transparent.
4.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.

5.Se unge o tava cu unt si se aseaza in ordine :compozitia mixata (sunca, ciuperci, ceapa),praz, piure de cartofi.Cu furculita se traseaza modele peste piureul de cartofi ,se presara  bucati de unt si se coace la cuptor 30 de minute.Se serveste cu salata verde  si un vin alb sec.(6 portii/60’)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de sunca cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi