Busuioc conservat in ulei de masline

de katty in Conserve, 18 Noi 2014 | 12135 vizualizari

 

Daca aveti o planta sau mai multe de busuioc si nu aveti conditii sa il pastrati peste iarna , folositi cu incredere aceasta metoda .Busuiocul se va pastra ca proaspat si veti obtine un ulei extra aromat pe care sa il folositi la alte preparate.

 

INGREDIENTE

  • frunze proaspete de busuioc
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Busuioc conservat in ulei de masline:

Folositi numai frunze sanatoase , nepatate . Rupeti frunzele , le spalati trecandu-le printr-un jet de apa , apoi le puneti pe un prosop sau hartie absorbanta . Tamponati cu alt servet fiecare frunza , usor , sa le zvantati. Pregatiti borcane sterile in care asezati frunze de busuioc , apoi turnati uleiul de masline . Nu legati borcanele imediat caci poate va fi nevoie sa mai completati cu ulei de masline , pe masura ce frunzele de busuioc vor absorbi din ulei .Puteti pastra astfel busuiocul cel mult trei luni .

Daca ti-a placut reteta noastra "Busuioc conservat in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Busuioc verde in ulei