Budincă de Panettone

de florian in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 11342 vizualizari

 

Dacă vreţi să aveţi un miros teribil în casă...faceţi trebuşoara asta!

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1/2 pachet unt
  • 1/4 cană zahăr
  • 3 linguri miere
  • 1/2 litru lapte
  • vanilie şi scorţişoară după gust
  • 1 cozonac panettone
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de Panettone:

Crăciunul este plin de surprize, de lucruri minunate şi de reţete de sărbătoare. Hai să facem şi alte lucruri decât cele cu care suntem obişnuiţi. Budinca de Panettone este un desert deosebit, cu mare trecere, un desert care îi va încânta pe oaspeţi, indiferent de prilej.

Este tare simplu de făcut. Ne trebuie o tavă încăpătoare şi preferabil din lut ori cu pereţi groşi, ca să nu ardă. În afară de un cozonac Panettone (simplu sau cu fructe confiate...nu cu alte umpluturi), ne trebuie cinci ouă, o jumătate de pachet de unt topit, un sfert de cană cu zahăr, trei linguri cu miere, cam o jumătate de litru de lapte rece, vanilie şi scorţişoară.

Batem ouăle bine de tot împreună cu zahărul şi cu aromele, adăugăm apoi untul topit, laptele şi mierea.

Tăiem cozonacul cubuleţe potrivite şi le aşezăm în tavă. Peste ele punem amestecul de mai sus şi amestecăm uşor până cozonacul absoarbe tot lichdiul. Tava stă la cuptor la foc măricel cam 30 - 40 de minute, sau până când începe să se rumenească budinca la suprafaţă.
După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcorească şi servim caldă. Merge de minune cu îngheţată de vanilie sau de frişcă, însă unii servesc cu smântână sau chiar cu mascarpone.

Noi am optat pentru îngheţată, mai ales că a fost de vanilie şi cu sirop de arţar. Minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de Panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA