Budinca de orez negru

de ianculubita in Dulciuri, 4 Iun 2013 | 5505 vizualizari

 

Azi,ingredientul vedete din bucataria mea pentru voi,este orezul negru;
Acest sortiment este foarte rar si timp de secole a fost protejat,chiar ascuns,de aceea in China era denumit OREZUL INTERZIS;pigmentii din acest orez,numiti ANTOCIANINE,sunt foarte puternici si foarte eficienti in lupta impotrica cancerului,a bolilor de inima,diabet,hipertensiune,chiar si Alzheimer;acelas pigment se gasesc si in fructele de padure de culoare neagra,asa ca daca aveti nevoie (ceea ce nu va doresc)de orez negru,folositi cat mai multe afine,coacaze negre,mure.

 

INGREDIENTE

  • 1ceasca orez negru
  • 1anason stelat
  • 3pastai de cardamom
  • 1cutie lapte de cocos
  • 3frunze de lamaie verde
  • 1cutie lapte condensat
  • 2linguri zahar brun
  • fructe
  • creme anglaise(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez negru:

Orezul spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l lasam la frigider pana a doua zi;apoi il scurgem de apa si-l punem la fiert cu cele doua cutii de lapte,anason,cardamom, un praf mic de sare si frunzele de limete;dand a devenit pastos,impartim in boluri in care am pus fructe mici sau taiate iar deasupra creme anglaise.

Un deliciu!!

TIPS-URI

1

zaharul il puneti la fiert numai in situatia in care laptele condensat nu este dulce;al meu a fost dulce si nu a mai fost nevoie de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de melcişori cu brânză de vaci