Budinca de cozonac

de mimmi in Dulciuri, 20 Iul 2011 | 6740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cozonac (cu mac,simplu,rahat sau nuca )
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • esenta de rom sau vanilie
  • zahar
  • coaja rasa de portocala
  • putin unt Pentru sosul caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura faina.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac:

Incalzim 50 ml lapte si indulcim cu zahar . Inmuiem feliile de cozonac in lapte si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Batem ouale,adaugam 300 ml lapte,coaja de portocala,esenta si zahar dupa gust. Se amesteca toate si toarna peste cozonac. Dam tava la cuptor cca 45 de minute.

Intre timp pregatim sosul:  Caramelizam zaharul(nu il lasati prea mult ca se amaraste)cca 2-3 minute la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga laptele amestecat cu faina si se amesteca pana se incorporeaza tot. Va rezulta un sos delicios care nu se intareste si se poate folosi la orice fel de desert.

Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

kamy 1

20.07.2011, 21:03

de multi ani nu am mai facut asa trebuie sa incerc si eu cu sosul caramel

divainbucatarie 1

21.07.2011, 10:27

o bunatate!

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie