Gogoşi foarte fragede

de Ade200 in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 8592 vizualizari

 

Ia gogoaşa, neamule! Toţi ne amintim de gogoşile mamei sau bunicii din copilărie. Aveţi aici nişte gogoşi gata să le savuraţi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g de făină
  • 120 g de unt sau margarină
  • 40 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de rom
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră
  • zahăr vanillat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi foarte fragede:

Se cerne făina. Se freacă drojdia cu zahărul, se adaugă puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut.

Gălbenuşurile şi sarea se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste făină, se adaugă şi coaja de lămâie  şi se toarnă laptele cu gălbenuşurile. Se frământă bine cam 10 minute. Se acoperă şi se lasă la crescut să-şi dubleze volumul.

Se întinde o foaie de 2 cm grosime. Se taie cu paharul muiat în făină rondele.Aluatul dintre rondele se adună şi se întinde iar. Din ultimele rămase se fac prin răsucire cornuri.

Se lasă 30 de minute acoperite cu o cârpă  curată să crească iar. Se coc în ulei fierbinte. se verifică dacă uleiul e fierbinte, cu o bucată de aluat. Dacă se ridică la suprafaţă, e gata.

Gogoşile se pun cu partea de deasupra în jos, în ulei. se pune un capac, se lasă cam 3 min., se întorc şi nu se mai pune capac.

Se scot cu o spumieră, se pun pe hârtie absorbantă. se mai completează uleiul când e necesar.

Gogoşile vor fi goale înăuntru, se pot umple cu gem sau cremă de vanilie. Se pot consuma ca atare date prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Uleiul de copt se arunca.

Mie mi-au ieşit 24 de gogoşi, depinde de mărimea paharului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi foarte fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate