Budinca de conopida cu ton

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2012 | 4750 vizualizari

 

Dupa o reteta de Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • cateva buchetele de conopida
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 1 conserva ton maruntit
  • 60 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura ardei kapia macinat de la borcan
  • sare
  • piper
  • unt pt.uns forma de chec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida cu ton:

Conopida se fierbe in apa cu sare.Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se fierb in apa cu sare.

Din lapte si faina se face un sos alb: faina se dizolva cu laptele ,se pune pe foc mic intr-o craticiora antiaderenta si se da in cateva clocote pana se ingroasa putin.Se amesteca des ca sa nu se formeze cocoloase.Cand sosul s-a racit se adauga ouale,sare ,piper si ardeiul kapia si se amesteca bine.

Tonul se scurge de zeama,cartofii se dau pe razatoarea mare,conopida se zdrobeste.

Se amesteca bine toate ingredientele : cascavalul ras,tonul,cartofii si conopida cu sosul si se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina(se poate si intr-o tava,cum doriti).

Se da la cuptorul incalzit in prealabil pana se rumeneste deasupra.

TIPS-URI

1

Puteam sa pun si un varf de lingurita de marar uscat,dar mi-am dat seama ca se potrivea dupa gustul meu abia cand era gata.Nu-i nimic,data viitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

04.02.2012, 23:07

buna imi place

Lau 1

05.02.2012, 11:55

place

iry-gabriela 1

06.02.2012, 23:01

reusita reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida